Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

415338

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Η Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που αναδεικνύει τη σοβαρότητα του προβλήματος της βίας στα σχολεία και προάγει την ευαισθητοποίηση και την αντιμετώπισή του.Μαθητές /τριες και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε δραστηριότητες που εστιάζουν στην ενημέρωση, την εκπαίδευση και την προώθηση της ειρηνικής συμβίωσης στο σχολικό περιβάλλον.

Το σχολείο μας διοργάνωσε εκδήλωση και συζητήσεις με θέμα την αντιμετώπιση της βίας, την προαγωγή της εντιμότητας και της συμπόνιας, καθώς και την ενθάρρυνση της επικοινωνίας και της ανοιχτής συζήτησης μεταξύ των μαθητών.

Στην αυλή του σχολείου και με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών υλοποιήσαμε παιχνίδια συναισθημάτων, θεατρικού δρώμενου για την προώθηση της αλληλεγγύης και της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών, ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που να ενισχύει την αίσθηση της κοινότητας και αμοιβαίας στήριξης.

Συμμετέχοντας  στις σχετικές δραστηριότητες, εκφράσαμε την αφοσίωσή μας στην καταπολέμηση της σχολικής βίας και τη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς και συμπονετικού περιβάλλοντος εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές.

Είναι κρίσιμο να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι το πιο σημαντικό μέσο για την αντιμετώπιση του bullying είναι η αλληλεγγύη. Η σχολική βία και ο εκφοβισμός πρέπει να μας βρίσκουν όλους απέναντι, ενωμένους και έτοιμους να υπερασπιστούμε κάθε θύμα τους, χωρίς καμία εξαίρεση και χωρίς καμία προϋπόθεση.

Η διεύθυνση του Σχολείου ευχαριστεί θερμά όλους του μαθητές/τριες και  το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας που συμμετείχε στη δράση αυτή!!!

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το ζάρι  των συναισθημάτων -δημιουργία της συναδέλφου των Εικαστικών του σχολείου μας ΠΕ08 Σύκα Αικατερίνης καθώς και τα θεατρικά δρώμενα -δημιουργίες της Αντωνιάδη Γεωργίας ΠΕ70 , Καρακόλιου Ιωάννας ΠΕ70, Κώτσου Δήμητρας ΠΕ70, Βαλκάνη Ιφιγένειας την Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας!

 

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα