Το σχολείο μας

Το σχολείο μας

το Σχολείο μας

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας είναι 6/θέσιο και βρίσκεται στην έδρα του Δήμου Ηράκλειας, στο κέντρο της Ηράκλειας, στην οδό Γυμν. Αθανασίου Φυλακτού 1.

Το 1982  ιδρύθηκε το 1ο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας και το 1984 μετονομάστηκε σε 2ο 7/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας. Το 1990 υποβιβάστηκε και από τότε μέχρι και σήμερα ονομάζεται 2ο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας και συστεγάζεται με το 1ο Δημ. Σχ. Ηράκλειας.

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας

Η Ηράκλεια-ιστορικά γνωστή και ως κάτω Τζουμαγιά ή απλά Τζουμαγιά είναι κωμόπολη του Ν. Σερρών και βρίσκεται  πολύ κοντά στον  υδροβιότοπο της  λίμνης Κερκίνης  και  είναι έδρα του ομώνυμου Δήμου. Στα νεότερα χρόνια η περιοχή της Ηράκλειας διακρίνεται για την πολυπολιτισμικότητά της. Στην περιοχή κατοικούν πολλές φυλές που συνεργάζονται και ζουν αρμονικά. Οι Ρομά της περιοχής είναι εκείνο το κομμάτι του πληθυσμού που εγκαταστάθηκε τελευταία στην περιοχή και γίνονται προσπάθειες από την Πολιτεία για την κοινωνική ένταξή τους. Μεγάλο ρόλο στην προσπάθεια αυτή παίζουν τα σχολεία της περιοχής.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας δέχεται ως επί το πλείστον μαθητές/τριες από τα Χρυσοχώραφα και την Ηράκλεια. Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι παιδιά αγροτών, επαγγελματιών, κτηνοτρόφων και λίγοι Ρομά.

Σε αυτά τα παιδιά που οι παραστάσεις και τα βιώματα είναι πολύ λίγα μπροστά στα παιδιά των πόλεων, το Σχολείο καλείται να δώσει ερεθίσματα, να καλλιεργήσει την ψυχοσύνθεσή τους και να συγκροτήσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες που θα προσφέρουν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών
2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Το Σχολείο μας κόντρα στις δυσκολίες των καιρών, επιμένει και προσπαθεί για σύγχρονη εκπαίδευση και κατά το δυνατόν εναρμονισμένη με την Ευρωπαϊκή. Έχει πραγματοποιήσει πολλά προγράμματα ανταλλαγής μαθητών με Ευρωπαϊκές χώρες.

Το Σχολείο μας πέραν των γνωστικών αντικειμένων καλλιεργεί δεξιότητες, κλίμα αλληλοσεβασμού, αποδοχή της διαφορετικότητας και αναπτύσσει παράλληλα την ενσυναίσθηση των μαθητών/τριών.

Το Σχολείο μας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και έμφαση στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

Το Σχολείο έχει συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, με πολιτιστικούς αθλητικούς συλλόγους, με τα γειτονικά σχολεία και ιδιαίτερα με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας που είναι συστεγαζόμενο.

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα