Ενημέρωση για πρόληψη ατυχημάτων από τον Παιδίατρο του Κέντρου Υγείας Ηράκλειας

Πρόληψη ατυχημάτων

Το σχολείο μας 28 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη επισκέφτηκε ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Ηράκλειας ο κ.Βούτσας Αθανάσιος και μας μίλησε για πρόληψη ατυχημάτων στο σχολείο και στο σπίτι.

Η ενημέρωση που παρείχε ο παιδίατρος στο σχολείο σχετικά με την πρόληψη ατυχημάτων ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών. Αυτή η ενημέρωση  περιλάμβανε τόσο γενικές οδηγίες όσο και συγκεκριμένες προφυλάξεις που τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι.

Στο σχολείο, ο παιδίατρος επισήμανε τα εξής σημεία για την πρόληψη ατυχημάτων:

  1. Ασφάλεια στην αυλή και το γήπεδο: Ενθάρρυνε τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια, να αποφεύγουν τα απότομα παιχνίδια και να χρησιμοποιούν τα παιχνίδια με τον σωστό τρόπο.
  2. Ασφαλής μετακίνηση στο σχολείο: Συμβούλευσε τα παιδιά να προσέχουν το περιβάλλον τους κατά τη μετακίνηση μέσα στο σχολείο, να μην τρέχουν στους διαδρόμους και να χρησιμοποιούν τις σκάλες με προσοχή.
  3. Αποφυγή τραυματισμών στη γυμναστική: Έδωσε οδηγίες στα  παιδιά να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό γυμναστικής με τον σωστό τρόπο και να αποφεύγουν τις επικίνδυνες επαφές και σπρωξίματα.

Στο σπίτι, οι συμβουλές πρόληψης ατυχημάτων ήταν:

  1. Ασφάλεια στο σπίτι: Ενθάρρυνε τη χρήση ασφαλών παιχνιδιών και κλειδαριών σε ντουλάπια με επικίνδυνα αντικείμενα.
  2. Ασφάλεια στην κουζίνα: Παρότρυνε  τα παιδιά στη σωστή χρήση των ηλεκτρικών συσκευών και στην προσοχή  τους κατά το μαγείρεμα.
  3. Ασφάλεια κατά την πρόσβαση σε φάρμακα και καθαριστικά: Παρότρυνε τα επικίνδυνα υλικά να παραμείνουν μακριά από τα παιδιά ,τους μίλησε για  τη σοβαρότητα της χρήσης αυτών των ουσιών και να φροντίζουν  να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά.

 

Επισήμανε τη σημασία να υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ των ενηλίκων και των παιδιών σχετικά με την ασφάλεια και να γίνονται πιο τακτικοί οι παιδιατρικοί έλεγχοι και οι επισκέψεις σε ειδικούς για την ενίσχυση της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης σχετικά με την πρόληψη ατυχημάτων.

Ευχαριστούμε θερμά για την ενημέρωση!

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα