Εκπαιδευτική διδακτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηράκλειας

ceb7 ceb2cebfcf85cebbceb7 cf84cf89cebd ceb5cebbcebbceb7cebdcf89cebd 1

Η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημ.Σχ.Ηράκλειας  στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί μια σημαντική εμπειρία που εμπλουτίζει την εκπαιδευτική διαδικασία και προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να εξοικειωθούν με την λειτουργία του ελληνικού κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τους χώρους της Βουλής, να γνωρίσουν την ιστορία του κτηρίου και να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πληροφοριακή παρουσίαση που αφορά τον τρόπο λήψης αποφάσεων, την διαδικασία των συζητήσεων και τον ρόλο των βουλευτών.

Η επαφή με τον πολιτικό χώρο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να αναπτύξουν κριτική σκέψη, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να κατανοήσουν τη σημασία του πολιτικού συστήματος.

Εν κατακλείδι, η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών μας στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και εκπαιδευτική εμπειρία που συνεισφέρει στην διαμόρφωση ενός ενημερωμένου και συνειδητού πολίτη. Η γνωριμία των παιδιών με τις δομές και τη λειτουργία του κοινοβουλευτικού συστήματος συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο ενεργού και ευαισθητοποιημένου πολιτικού σώματος για το μέλλον.

Στην  επίσκεψη στην Παλιά Βουλή είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν οι μαθητές τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, ανακάλυψαν τον ρόλο των βουλευτών και έμαθαν για τη δημοκρατική διαδικασία.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ΄τάξης του 2ου Δημ.Σχολείου Ηράκλειας   στην Ακρόπολη, στο Μουσείο της Ακρόπολης και στην Παλιά Βουλή αποτελεί μια συναρπαστική και εκπαιδευτική εμπειρία που συνδυάζει την ιστορία, τον πολιτισμό και την πολιτική διαδικασία.

Κατά την επίσκεψη στην Ακρόπολη, οι μαθητές ήρθαν αντιμέτωποι με τον μαγευτικό κόσμο της αρχαίας Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Ανακάλυψαν τον Παρθενώνα, τον Ερέχθειο, το θέατρο του Διονύσου και άλλα ιστορικά μνημεία. Εκεί, ο ξεναγός τους πρόσφερε πληροφορίες σχετικά με την αρχιτεκτονική, την τέχνη και τη θρησκεία της εποχής, ενώ παράλληλα τους ενθάρρυνε να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που ενισχύουν την ανακάλυψη και την κριτική σκέψη.

Στο Μουσείο της Ακρόπολης, οι μαθητές ήρθαν αντιμέτωποι με τα αρχαία εκθέματα και τα γλυπτά που ζωντανεύουν την ιστορία της Ακρόπολης. Εκεί, ο ξεναγός καθοδήγησε τη συζήτηση για τον πολιτισμό  της αρχαίας Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα ενθάρρυνε τους μαθητές να αναπτύξουν τις δικές τους απόψεις.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη σε αυτά τα ιστορικά μέρη ενίσχυσε την παιδαγωγική διαδικασία, παρέχοντας στους μαθητές μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη εκπαιδευτική εμπειρία.

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα