“Ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα”

Le voyage du Petit Prince

Οι μαθητές της  Στ τάξης του 2ου Δ.Σ. Ηράκλειας οι οποίοι μαθαίνουν γαλλικά θα συμμετέχουν στο επετειακό αφιέρωμα με τίτλο “Ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα” το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής φιλίας Σέρρες – Fosses.

���� ���� με αφορμή τα 80 χρόνια που συμπληρώθηκαν από την πρώτη δημοσίευση του βιβλίου “Μικρός Πρίγκιπας” “Le Petit Prince” του Γάλλου συγγραφέα, Antoine de Saint-Exypéry. Η εκδήλωση θα γίνει στις 20 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης , 5.30 – 8 μμ.
�� Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ποίημα στα γαλλικά που δημιούργησαν με τεχνική δημιουργικής γραφής και με την καθοδήγηση της καθηγήτριας γαλλικών, Μακρυπούλια Ματούλα.
�� Επίσης θα αναρτηθεί η ψηφιακή ιστορία που έχουν δημιουργήσει οι μαθητές της Στ τάξης με πρωταγωνιστή τον Μικρό Πρίγκιπα ο οποίος ύστερα από το ταξίδι του από πλανήτη σε πλανήτη, φτάνει στην γη, στην Ελλάδα, στην Ηράκλεια , στα Χρυσοχώραφα και επισκέπτεται και την λίμνη Κερκίνη.
�� Συγχαρητήρια στους μαθητές που μαθαίνουν γαλλικά και δημιουργούν α λα γαλλικά�� !!!!
Ο σύνδεσμος της ψηφιακής ιστορίας βρίσκεται εδώ https://www.storyjumper.com/book/read/167684721
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση “Ταξίδι στον Μαγικό Κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα” μπορείτε να δείτε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=0MxNMJpyNts
Οι μαθητές παρέλαβαν βεβαιώσεις του Συλλόγου Ελληνογαλλικής φιλίας Σέρρες – Fosses για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα “Ταξίδι στον Μαγικό κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα” καθώς και αναμνηστικά δώρα που προσέφερε το Γαλλικο Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
Μπράβο στους μαθητές και να κοιτούν πάντα ψηλά, να ακολουθούν το φως του αστεριού τους όπως ο Μικρός Πρίγκιπας.
2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα