Τρεις Ιεράρχες-Προστάτες των Γραμμάτων και των μαθητών.

ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Στις 30 Ιανουαρίου γιορτάζουμε τη μνήμη των τριών Ιεραρχών: του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου. Αυτή η ημέρα είναι αφιερωμένη στην εορταστική μνήμη της ζωής, του έργου και της διδασκαλίας αυτών των τριών μεγάλων ιεραρχών της Εκκλησίας.

Οι μαθητές/τριες του 2ου Δημοτικό Σχολείου και  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηράκλειας σήμερα ημέρα εορτασμού των τριών Ιεραρχών,αφού ολοκληρώσαμε μαθήματα των δυο πρώτων ωρών εκκλησιαστήκαμε  στις 10:00 π.μ στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ηράκλειας. Μετά τον εκκλησιασμό επιστρέψαμε στο σχολείο και ολοκληρώσαμε το ημερήσιο πρόγραμμα των μαθημάτων.

Οι τρεις Ιεράρχες θεωρούνται σημαντικοί φιλοσοφικοί και θεολογικοί στοχαστές της χριστιανικής πίστης. Καθένας από αυτούς είχε ένα μοναδικό και σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Χριστιανικής διδασκαλίας και στη διατήρηση της πνευματικής κληρονομιάς της Εκκλησίας.

  • Ο Άγιος Βασίλειος ο Μέγας ήταν Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας της Καππαδοκίας. Ήταν γνωστός για τη φιλανθρωπία του και τις διδασκαλίες του περί φιλοξενίας και ελεημοσύνης.
  • Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, ήταν Επίσκοπος Ναζιανζού και μετέπειτα Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Ήταν γνωστός για την ακρίβεια και την ευφυΐα του στα θεολογικά θέματα.
  • Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ήταν Επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως. Ήταν επίσης γνωστός για την εκφραστικότητά του και τις διδασκαλίες του περί ηθικής ζωής και δικαιοσύνης.

Σήμερα λοιπόν τιμούμε αυτούς τους Μεγάλους προστάτες της Εκπαίδευσης,των Γραμμάτων και της Χριστιανικής πίστης.

Χρόνια Πολλά στους μαθητές μας,στις μαθήτριές μας !

Χρόνια Πολλά σε όλους τους εκπαιδευτικούς!

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα