«Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»

Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024

Η φετινή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε σήμερα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 με τις Α΄Β΄Γ τάξεις με τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς.

Η  Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στοχεύει στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και ενός καλύτερου διαδικτύου, όπου όλοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με υπευθυνότητα, σεβασμό, κριτική και δημιουργικότητα.

Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του διαδικτύου, το σύνθημα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου «Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου για να φέρει κοντά τους ανθρώπους.

Ημέρα της Ασφαλούς Διαδικτύου είναι μια σημαντική ευκαιρία για το σχολεία να εστιάσουν στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Στο σχολείο μας σήμερα  διοργανώθηκαν παρουσιάσεις από την εκπαιδευτικό της Πληροφορικής ΠΕ86 την κ.Μάσιου Μαρία ,σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας  που εστίαζαν στους κινδύνους του διαδικτύου και τους τρόπους προστασίας. Πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών σχετικά με θέματα όπως η προσωπική απορρήτου στο διαδίκτυο, η επικοινωνία στο διαδίκτυο, η προώθησης της δημιουργικότητας, της θετικής χρήσης του διαδικτύου και της κατανόησης της ψηφιακής κουλτούρας.

Συνολικά, ο στόχος ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί για τους κινδύνους που συναντούν στο διαδίκτυο και να εκπαιδευτούν σχετικά με τους τρόπους ασφαλούς πλοήγησης και συμπεριφοράς στο διαδίκτυο.

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα