Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!Το θρυλικό Οχυρό Ρούπελ

4ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ 2018 1024x683

Ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστιμπέη κατόπιν εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής υλοποιεί τον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο «Η Μάχη των Οχυρών» για το σχολικό έτος 2023-24. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δ’, Ε’ & Στ΄ τάξεων καθώς κι όλων των τάξεων Γυμνασίων και Λυκείων με σκοπό να βοηθήσει τους/τις  μαθητές/τριες να γνωρίσουν την ένδοξη ιστορία της Μάχης των Οχυρών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μέσα από τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό οι μαθητές/τριες παροτρύνονται να αποτυπώσουν με τη δική τους ματιά ότι οι αγώνες για την Ελευθερία και τα ιδανικά της Πατρίδας έχουν θετικά αποτελέσματα όταν υπάρχει ενότητα και ομοψυχία καθώς και να  κατανοήσουν τη συμβολή της Μάχης των Οχυρών στην εθνική αντίσταση κατά των Γερμανών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στόχος του διαγωνισμού είναι να γίνει κατανοητό από τους μαθητές ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ!

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας συμμετέχει στον παραπάνω μαθητικό διαγωνισμό στην κατηγορία του διηγήματος με συγγραφέα τον μαθητή της Στ΄ τάξης, Γιαντσίδη Ιωάννη. Το εκπαιδευτικό υλικό που βρίσκεται στο https://istibei1941.gr/ καθώς και η συζήτηση που ακολουθήθηκε στην τάξη αποτέλεσαν αφορμή για τον μαθητή να καταγράψει τις σκέψεις και τα βιώματα στο ημερολόγιο ενός στρατιώτη την 9η – 10η Απριλίου του 1941, ημέρα παράδοσης του οχυρού στα γερμανικά στρατεύματα.

 

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα