Συνεργατική ιστορία με τους Γάλλους μαθητές

conte collaboratif couverture
αξιολογηση μαθητες2
αξιολογηση μαθητες2
αξιολογηση μαθητες
αξιολογηση μαθητες
etwinning quiz6
etwinning quiz6
conte collaboratif couverture
conte collaboratif couverture

Οι μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Δ.Σ. Ηράκλειας μαζί με τους Γάλλους μαθητές από το το σχολείο École maternelle Pauline Kergomard στην πόλη Arles στη Γαλλία με τους οποίους συνεργάζονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning που έχει τίτλο “Discovering Partner countries and their Literacy culture” (μετάφραση στα ελληνικά Ανακαλύπτοντας την γλώσσα των εταίρων , τον πολιτισμό και την λογοτεχνία τους) δημιούργησαν συνεργατική ιστορία με τίτλο: “Les Jeux Olympiques de nos mascottes” (μετάφραση στα ελληνικά Οι Ολυμπιακοί Αγώνες των μασκότ μας).

Οι Έλληνες μαθητές ζωγράφισαν σκίτσα με την Αθηνά και τον Φοίβο, ελληνικές μασκότ Ολυμπιακών Αγώνων 2004, να προπονούνται για να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, όπου γνωρίζονται και γίνονται φίλοι με τον Ολι και τον Παρά, τις γαλλικές μασκότ, Φρύγες. Συμμετέχουν στα αγωνίσματα και κερδίζουν μετάλλια.
Η ψηφιακή ιστορία έγινε με το ψηφιακό εργαλείο book creator.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε, να ακούσετε (πατώντας στο ηχείο) την ψηφιακή ιστορία στα γαλλικά και στα αγγλικά και να δείτε τις δημιουργίες των Ελλήνων και Γάλλων μαθητών.
Η ιστορία βασίζεται σε σενάριο της διευθύντριας του σχολείου και καθηγήτρια φυσικής αγωγής, Dr. Καλλιόπη Κωνσταντίνου. Η δασκάλα της Α τάξης, Ευαγγελία Λατρόβαλη, καθοδήγησε τα παιδιά ώστε να γράψουν στα ελληνικά φράσεις και να δημιουργήσουν σκίτσα με τις μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η καθηγήτρια γαλλικών, Σταματούλα Μακρυπούλια, δημιούργησε την ψηφιακή ιστορία στο book creator με ηχογραφημένες λεζάντες στα γαλλικά και στα αγγλικά καθώς και τις δημιουργίες των παιδιών.
Η καθηγήτρια εικαστικών, Αικατερίνη Σύκα, καθοδήγησε τους μαθητές του 2ου Δ.Σ. Ηράκλειας για να δημιουργήσουν την αφίσα των Ολυμπιακών Αγώνων και τις φιγούρες της Αθηνά και του Φοίβου από χαρτόνι για δράσεις που αφορούσαν την 4η Ολυμπιακή εβδομάδα και χρησιμοποιήθηκαν και στις δράσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος λόγω της κοινής θεματολογίας.
Η αξιολόγηση του προγράμματος από τους μαθητές της Α τάξης τεκμηριώνει την ανάγκη συνέχισης υλοποίησης συνεργατικών προγραμμάτων με Ευρωπαίους εταίρους. (2 γραφικά)
Η αξιολόγηση του προγράμματος από την ομάδα εκπαιδευτικών eTwinning του σχολείου προβάλει
τον θετικό αντίκτυπο που είχε το πρόγραμμα για τους μαθητές της Α τάξης και για το σύνολο της σχολικής μονάδας. (εικόνα με φράσεις εκπαιδευτικών)
2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα