Σχολική γιορτή 25ης Μαρτίου

αρχείο λήψης

Σήμερα, ημέρα Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024  το σχολείο μας γιόρτασε την επέτειο της 25ης  Μαρτίου του 1821. Οι μαθητές των Ε’ τάξεων  του 2ου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηράκλειας  παρουσίασαν το χρονικό της 25ης Μαρτίου, συνοδευόμενο από ποιήματα, τραγούδια, χορούς και θεατρικά.  Παρουσίασαν Το Άγαλμα του Κολοκοτρώνη- ένα απόσπασμα από το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη  “Το μεγάλο μας τσίρκο”.

Οι μαθητές/τριες υποδύθηκαν ρόλους ιστορικών προσώπων, όπως οι ηγέτες της επανάστασης και οι αγωνιστές που θυσίασαν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία της πατρίδας. Το μήνυμα της παράστασης ήταν σαφές: η ελευθερία είναι αγαθό που αξίζει τον αγώνα και τις θυσίες.

Πριν τη λήξη της παράστασης, οι μαθητές ερμήνευσαν τον εθνικό ύμνο με συγκίνηση και περηφάνια, ενώ οι θεατές ξέσπασαν σε θερμό χειροκρότημα. Η θεατρική παράσταση αποτέλεσε μια ζωντανή αφήγηση της ιστορίας και του πνεύματος της Ελληνικής Επανάστασης, ενθαρρύνοντας τους θεατές να τιμήσουν την παράδοση και να αξιοποιήσουν την ελευθερία που τους προσφέρεται με ευθύνη και σεβασμό.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην επιτυχία της θεατρικής παράστασης!

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα