Λαμπρή τελετή λήξης του σχολικού έτους 2023-2024!!!

446033313 1120445329259875 2198185411669384147 n

Στις 6 Ιουνίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας πραγματοποίησε μια λαμπρή τελετή λήξης του σχολικού έτους, γεμάτη με γυμναστικές επιδείξεις και παραδοσιακούς χορούς. Η εκδήλωση είχε στόχο να γιορτάσει τη λήξη της σχολικής χρονιάς, να προάγει την φυσική δραστηριότητα και να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά μέσω των παραδοσιακών χορών.

Στόχοι

  1. Γιορτή και Διασκέδαση: Να γιορτάσουν οι μαθητές, οι γονείς και το προσωπικό τη λήξη του σχολικού έτους με χαρά και ενθουσιασμό.
  2. Φυσική Δραστηριότητα: Να προαχθεί η σημασία της γυμναστικής και της σωματικής άσκησης.
  3. Πολιτιστική Εκπαίδευση: Να αναδειχθεί η αξία της ελληνικής παράδοσης μέσω των παραδοσιακών χορών.

Παραδοσιακοί  χοροί

Η εκδήλωση ξεκίνησε  το πρόγραμμα των παραδοσιακών χορών, όπου οι μαθητές,, παρουσίασαν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Οι χοροί περιλάμβαναν τον καλαματιανό,  τον συρτό και άλλους τοπικούς χορούς, μεταφέροντας τους θεατές σε διαφορετικές γωνιές της χώρας. Η μουσική και οι ρυθμοί των χορών γέμισαν την αυλή του σχολείου με ζωντάνια και χρώμα.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με τον Ζορμπά με τους μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας να χορεύουν  ΣΥΡΤΑΚΙ. Η αυλή του σχολείου γέμισε με χαρούμενα πρόσωπα και κέφι, δημιουργώντας μια αίσθηση κοινότητας και ενότητας.

Γυμναστικές Επιδείξεις

Ακολούθησαν οι εντυπωσιακές γυμναστικές επιδείξεις από τους μαθητές όλων των τάξεων. Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση της γυμνάστριάς μας την κ. Ιφιγένεια Βαλκάνη, παρουσίασαν μια σειρά από ασκήσεις και σκυταλοδρομίες, αναδεικνύοντας τις δεξιότητες και τη συνεργασία τους. Το κοινό επευφημούσε τους μαθητές, δημιουργώντας μια ζεστή και ενθαρρυντική ατμόσφαιρα.

Η εκδήλωση της τελετής λήξης του σχολικού έτους στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Οι γυμναστικές επιδείξεις και οι παραδοσιακοί χοροί όχι μόνο διασκέδασαν τους συμμετέχοντες αλλά και ανέδειξαν τη σημασία της σωματικής άσκησης και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι μαθητές έδειξαν το ταλέντο και την αφοσίωσή τους, ενώ οι γονείς και το προσωπικό του σχολείου απόλαυσαν τη γιορτινή ατμόσφαιρα και την αίσθηση κοινότητας.

Αυτή η εκδήλωση αποτελεί μια υπέροχη ανάμνηση για όλους τους παρευρισκόμενους και μια επιβεβαίωση της δέσμευσης του σχολείου για την ολιστική ανάπτυξη των μαθητών του, συνδυάζοντας τη φυσική δραστηριότητα με την πολιτιστική εκπαίδευση.

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα