Εvora visit-third day

εξωφυλλο

Η Εβόρα είναι ένας μικρός, γραφικός ορεινός τόπος στην κεντρική Πορτογαλία, ο οποίος είναι περίφημος για δύο πράγματα: την εκπληκτική του αρχιτεκτονική και την παραγωγή του αρωματικού και νόστιμου πορτοκαλιού λικέρ, τη γνωστή ως γκιντίνια.

Τα αξιοθέατα της Εβόρας περιλαμβάνουν τον οικισμό του χωριού, ο οποίος διατηρεί την παραδοσιακή πορτογαλική αρχιτεκτονική του με τα στενά δρομάκια και τα λιθόκτιστα σπίτια. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά είναι – Καπέλα ντο Νόσσο Σένιορ Ντα Πιέτατζ, ένας εκκλησιαστικός ναός που ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή του αρχιτεκτονική.

Στην Εβόρα της Πορτογαλίας είδαμε μια πολυεπίπεδη εμπειρία που συνδύαζε την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία. Ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα που επισκεφτήκαμε περιλαμβάνονται:

  1. Η Καθεδρική Εκκλησία (Sé de Évora): Ένα αρχιτεκτονικό διαμάντι με εντυπωσιακή γοτθική αρχιτεκτονική και υπέροχα γυαλιά που αναδεικνύουν το φως και το χρώμα.
  2. Το Κάστρο της Εβόρας (Castelo de Évora): Ένα μεσαιωνικό κάστρο με αξιοσημείωτη ιστορία και εκπληκτική θέα στην πόλη και την περιοχή γύρω της.
  3. Η Πλατεία (Praça do Giraldo): Το κεντρικό πλατό της πόλης, που φιλοξενεί τον Εβοριάνικο διάδρομο και είναι περικυκλωμένο από εντυπωσιακά κτίρια, εστιατόρια και καφενεία.
  4. Τα στενά δρομάκια και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού: Περπατώντας στους μικρούς δρόμους της Εβόρας, ανακαλύψαμε τα γοητευτικά λιθόκτιστα σπίτια και τα παραδοσιακά εστιατόρια.

Αυτά τα αξιοθέατα μας προσέφεραν μια πλήρη εικόνα της πολιτιστικής κληρονομιάς και του γοητευτικού περιβάλλοντος της Εβόρας της Πορτογαλίας.

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα