Εργαζόμαστε όλοι μαζί-Είμαστε μια ομάδα

ολοι μαζι εκπαιδευτικοι μαθητες

pdf ΚΑΝΟΝΕΣΤο 2ο Δ.Σ.Ηράκλειας στο πλαίσιο των δράσεων για τις σχέσεις μαθητών/τριών Σχετικό με την Αυτοαξιολόγηση σχολικών ομάδων Άξονας Ν3, προχώρησε στην έκδοση του Νέου Κώδικα Καλής Συμπεριφοράς. Η εφαρμογή του κώδικα, όπως τον βλέπετε στην παρακάτω εικόνα, στοχεύει στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και στη διαμόρφωση θετικού κλίματος συνεργασίας, ενσυναίσθησης αλλά και συναισθημάτων  ασφάλειας ανάμεσα στα μέλη της μαθητικής κοινότητας.

Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθούν συνειδητά τα παιδιά ώστε να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τον Νέο Κώδικα αλλά και η συνεργασία του Σχολείου με την Οικογένεια να επικοινωνούν αμφίδρομα και τακτικά. Το σχολείο μας θα αξιολογεί συστηματικά τη συμπεριφορά των παιδιών ενώ ταυτόχρονα και τα ίδια τα παιδιά θα μπορούν να αυτοαξιολογούνται ώστε να βελτιώνεται η συμπεριφορά τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθείται η ίδια στρατηγική για βελτίωση της συμπεριφοράς και στο σπίτι για αυτό είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε  κι εσείς τους κανονισμούς και να τους συζητάτε τακτικά με τα παιδιά σας ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην κοινωνικοποίηση, στη συνεργασία και στην πρόοδο των παιδιών σας.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται μικρές βιωματικές δράσεις , δραστηριότητες δεσίματος της ομάδας και ομαδικά παιχνίδια καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς αλλά και ανήμερα της 6ης Μαρτίου (Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού) που στόχο έχουν τη καλύτερη επίλυση των συγκρούσεων τους και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης.

Είναι σημαντικό τα παιδιά να γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και να σέβονται την ύπαρξη και τα συναισθήματα των συμμαθητών τους, συμβάλλοντας μακροπρόθεσμα στην ανάπτυξη της ικανότητας για ευσυνείδητη αυτοπειθαρχία.

Σε κάθε περίπτωση αναγνωρίζω τα λάθη μου και δεν τα επαναλαμβάνω!

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα