Δεν ήταν ένα όνειρο…ήταν ένα όνειρο στο χιόνι!!!

403626367 968136024745903 5848738279287735724 n

  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 2ου ΚΑΙ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

Την  Τετάρτη  20/12/2023,μαθητές και μαθήτριες ήρθαν στην αίθουσα Κινηματοθέατρο Κεντρικόν  με ιδιαίτερη ανυπομονησία  για την χριστουγεννιάτικη γιορτή. Μαζί τους ήρθαν γονείς, γιαγιάδες, παππούδες και για κάποιους ακόμα και συγγενικά πρόσωπα.

Τα παιδιά εργάστηκαν  με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, μαθαίνοντας κείμενα, τραγούδια και χορό. Το θέμα και η σύνθεση της χριστουγεννιάτικης γιορτής ήταν αποτέλεσμα πολλών συσκέψεων από την πλευρά των δασκάλων αλλά και συνεργασίας με τους μαθητές και μαθήτριες του 2ου και 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Η γιορτή μας ξεκίνησε με το Απολυτίκιο των Χριστουγέννων και στη συνέχεια με τα Βυζαντινά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και Γιορτινά τραγούδια με συνοδεία μουσικής με την κ.Ξανθούλα Κουκούλη Μάρθα.

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες της Α τάξης του 2ου και του 1ου Δημοτικού σχολείου παρουσίασαν τη μουσικοχορευτική παράσταση με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων, θεατρικό δρώμενο με τίτλο: ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ ,με ονειρικό ταξίδι στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας οι μαθητές/τριες της Β τάξης του 1ουΔημοτικού Σχολείου, μας μετέφεραν νοερά και νοσταλγικά σε εκείνη την Άγια νύχτα ,παρουσιάζοντας το θεατρικό με τίτλο: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Οι μαθητές/τριες της Β τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου μας παρουσίασαν με δικό τους μοναδικό και χιουμοριστικό τρόπο το θεατρικό με τίτλο: Ο Άι Βασίλης κάνει δίαιτα!!!

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή έκλεισε με το τραγούδι: ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ-ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα