2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς την Κυριακή , 19 Μαϊου 2024 με τίτλο “Δημιουργικότητα και Φαντασία στη σχολική τάξη”

Kilkis4
Oι δημιουργικές δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος ERASMUS+, H2O, “Think and act for water”, “Νερό, σκέψου και δράσε για το νερό” ( 2ο Δ.Σ. Ηράκλειας) παρουσιάστηκαν στο 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς την Κυριακή , 19 Μαϊου 2024 με τίτλο “Δημιουργικότητα και Φαντασία στη σχολική τάξη”
��Η καθηγήτρια γαλλικών Μακρυπούλια Σταματούλα συμμετείχε με εισήγηση με θέμα “ERASMUS+, H2O, Γαλλικά και Τέχνη” και αναδείχθηκαν τρόποι με τους οποίους κινητοποιήθηκαν οι μαθητές να χρησιμοποιήσουν την γαλλική γλώσσα με δημιουργικό τρόπο εκφράζοντας τον συναισθηματικό τους κόσμο και την φαντασία τους με θέμα την λίμνη Κερκίνη. Πρόκειται για δράσεις που έγιναν στο μάθημα των γαλλικών κατά τη διάρκεια του 2ου και 3ου χρόνου υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+, H2O, “Think and Act for water”. (2022 – 2024)
�� Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε η ψηφιακή ιστορία στα γαλλικά που έχουν δημιουργήσει οι μαθητές της Στ τάξης με πρωταγωνιστή τον Μικρό Πρίγκιπα ο οποίος ύστερα από το ταξίδι του από πλανήτη σε πλανήτη, φτάνει στην γη, στην Ελλάδα, στην Ηράκλεια , στα Χρυσοχώραφα και επισκέπτεται και την λίμνη Κερκίνη. Γίνεται φίλος με το βουβάλι, την νανόχηνα, τη χουλιαρομύτα, το φλαμίνγκο, το νούφαρο και γράφει ποιήματα χαϊκού στα γαλλικά, μαγεύεται από την ομορφιά της λίμνης Κερκίνης και γράφει στα γαλλικά το ποίημα “Dans le lac Kerkini”, καταγράφει τα ιδιαίτερα φυτά με μαγικές ιδιότητες που φυτρώνουν μόνο στη λίμνη Κερκίνη.
��Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να παρουσιαστούν από εκπαιδευτικούς και ερευνητές καινοτόμες ή αποτελεσματικές διδακτικές προτάσεις, εκπαιδευτικές πρακτικές και παιδαγωγικές θέσεις που αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Μέσα από παρουσιάσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στα σχολεία, διδακτικών μεθόδων και προσεγγίσεων με παιδαγωγικό αποτύπωμα έγινε ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, ενθαρρύνθηκαν συνεργασίες και ιχνηλατήθηκε η δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών.
��Το πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο:
2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα