Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας στο Βravo School

Bravo schools

Χουλιαρομύτα (1) pdf Φλαμίνγκο (1) pdf Νούφαρο (1) pdf Νανόχηνα (1) pdf Μελισσοφάγος (2) pdf Ερωδιος (1) pdf Βουβάλι (3) pdf Βίδρα (2) (1) pdfΤο 2ο Δ.Σ. Ηράκλειας συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Bravo Schools – Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας με Αρ. Πρωτ. Φ.14/ΠΨ/140756/148419/Δ1/. Πρόκειται για έναν Διαγωνισμό που γίνεται για 7η συνεχόμενη χρονιά και η πρωτοβουλία “Bravo Schools” στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους 17 παγκόσμιους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για την βιώσιμη ανάπτυξη.

Με το καινοτόμο πρόγραμμα “Όμορφη Λίμνη Κερκίνη” που αφορά τον στόχο βιώσιμης ανάπτυξης 15 – Ζωή στην στεριά – παρουσιάζονται δράσεις ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος ώστε οι μαθητές να γίνουν πρεσβευτές της προστασίας της χλωρίδας και πανίδας της Λίμνης Κερκίνης και να  είναι ενεργοί πολίτες του αύριο , να αναλαμβάνουν δράση απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Πρόκειται για δράσεις που υλοποιήθηκαν στο 2ο Δ.Σ. Ηράκλειας στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+ KA2, ‘H2O’, Think and act for water, με κωδικό αριθμό 2021-1-FR01-KA220-SCH-000034470 2020. Μπορείτε να διαβάσετε την περιγραφή του καινοτόμου προγράμματος στην πλατφόρμα Bravo Schools . Σύντομα θα ξεκινήσει και η ψηφοφορία κοινού  ώστε να αναδειχθεί η δράση μας ως αναγκαία πρόταση για ένα καλύτερο αύριο.

https://bravo-schools.inactionforabetterworld.com/schools-practices/omorfh-limnh-kerkinh.4863.html

Όμορφη Λίμνη Κερκίνη

Παιδαγωγικοί Στόχοι: Με αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα επιτυγχάνεται ο γενικός στόχος: η σχολική μονάδα να γίνει ένας θετικός χώρος όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές ενδιαφέρονται …

bravo-schools.inactionforabetterworld.com

 

Η συμμετοχή του 2ου Δ.Σ. Ηράκλειας θα παρουσιαστεί στο Παρατηρητήριο Βιωσιμότητας και θα συμμετέχει σε online ψηφοφορία. Θα κοινοποιηθεί ο σύνδεσμος της ψηφοφορίας στο επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να υποστηρίξετε με την ψήφο σας την συμμετοχή του σχολείου μας στον διαγωνισμό Bravo Schools 2024

Όλες οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από την Κριτική Επιτροπή του Οργανισμού.

 

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα