Τα μυστικά του Φακού-Πηγή έμπνευσης και γνώσης

Τα μυστικα του φακου

Στο πλαίσιο υλοποίησης και δράσης του ERASMUS- Η20 και του αναμενόμενου ταξιδιού μας στην Πορτογαλία  9-14 Απριλίου 2024 με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄και Στ΄τάξης και σε συνεργασία με το Παράρτημα Κερκίνης του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. στο φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Πάρκου Λίμνης Κερκίνης, διοργανώθηκε στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηράκλειας σήμερα 19 Φεβρουαρίου ενδοσχολική δράση με θέμα: : Η γνωριμία των μαθητών/τριών με τα μυστικά της φωτογράφισης στο φυσικό περιβάλλον της Λίμνης Κερκίνης. Προσκεκλημένοι ομιλητές  ήταν η κ. Χριστίνα Παπαφράγκου και ο κ. Νικόλαος Γάλλιος.

Στη δράση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί των τάξεων: Τζουβάρα Ιωάννα, Κώτσου Δήμητρα.

Οι  διακεκριμένοι  ομιλητές , ήταν μια πηγή έμπνευσης και γνώσης για όλους τους μαθητές. Με την εμπειρία της και το πάθος της   για τη φωτογραφία, η κ. Χριστίνα Παπαφράγκου κατάφερε να ανοίξει νέους ορίζοντες και να αναδείξει την ομορφιά του κόσμου μέσα από τον φακό της.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, μοιράστηκαν μαζί μας τα μυστικά της επιτυχίας τους στη φωτογραφία. Μιλώντας για την τεχνική πλευρά της φωτογραφίας, εστίασε στη σημασία του φωτισμού και της σύνθεσης. Μας εξήγησε πώς η χρήση φυσικού φωτός ή φωτογραφικών  φωτιστικών μπορεί να δημιουργήσει διαφορετικά εφέ και ατμόσφαιρες στις φωτογραφίες.

Επίσης, ο κ. Νικόλαος Γάλλιος μας μίλησε για τη σημασία της γνώσης του εξοπλισμού και των ρυθμίσεων της φωτογραφικής μηχανής, καθώς και για τη σημασία του. Πώς με  μια ευαίσθητη ματιά ,μπορούμε να αντλούμε έμπνευση από το περιβάλλον μας.

Πέρα από την τεχνική πλευρά, η φωτογράφος μίλησε και για το πώς η φωτογραφία μπορεί να εκφράσει συναισθήματα και να αφηγηθεί μια ιστορία. Ενθάρρυνε  τους μαθητές να ανακαλύπτουν τον δικό τους τρόπο έκφρασης μέσα από τον φακό και να μην φοβούνται να εκφραστούν με την τέχνη της φωτογραφίας.

Με την επίσκεψή τους,  ανέδειξαν τη σημασία της δημιουργικότητας, της επιμονής και του πάθους στην επίτευξη των ονείρων μας. Ήταν μια εμπειρία που  μας στιγμάτισε και θα μας εμπνέει στον χώρο της φωτογραφίας και όχι μόνο.

 

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα