Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

1 2

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία για το 2023 είναι «Ενωμένοι σε δράση για την επίτευξη των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης για, με και από τα άτομα με αναπηρία».

Η Παιδεία μπορεί να κάνει πράξη το μήνυμα, να εδραιώσει το δικαίωμα της συμπερίληψης και της προσβασιμότητας, να ευαισθητοποιήσει στη διαφορετικότητα και την ενότητα, να ενεργοποιήσει στην αποδοχή και την αλληλεγγύη και να δημιουργήσει συνθήκες και προϋποθέσεις για μια ανοιχτή κοινωνία χωρίς εμπόδια, διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί διεθνώς, από τον Ο.Η.Ε., ως παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία και ειδικές ανάγκες.

Μια ημέρα που συμπυκνώνει όλο το νόημα και μεταδίδει το μήνυμα ότι «Μια θεμελιώδης αλλαγή στη δέσμευση, την αλληλεγγύη, τη χρηματοδότηση και τη δράση είναι κρίσιμη. Αναπόσπαστα δεμένη σε αυτό είναι η συμπερίληψη των φωνών, των αναγκών και των προτεραιοτήτων της παγκόσμιας κοινότητας των ατόμων με αναπηρία σε όλη την ποικιλομορφία τους».

Μια ημέρα που στοχεύει στην προώθηση της ορατότητας και της κατανόησης των θεμάτων της αναπηρίας και καλεί σε κινητοποίηση για την υποστήριξη, την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και την ευημερία των ατόμων με αναπηρία.

 

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και, ευρύτερα, της κοινωνίας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση , το Σχολείο μας  σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας πραγματοποίησε τη  ’’ Διοργάνωση Εκδηλώσεων & Δράσεων ευαισθητοποίησης,  οργανωμένου παιχνιδιού, αθλοπαιδιών, καλλιτεχνικών, αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων ‘’ .

 Ευχαριστούμε θερμά την  Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής και υπεύθυνη του τμήματος ένταξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηράκλειας , την κυρία Γκαϊντατζή Πασχαλία για τη διοργάνωση  και την επιμέλεια των παραπάνω δράσεων.

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα