Λέμε ΝΑΙ στο Διαδίκτυο,αλλά με ΠΡΟΣΟΧΗ!

Screenshot 2023 05 23 at 09.12.34 810x383

Η σημερινή ημέρα, κατά την οποία γιορτάσαμε την “Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης” στο σχολείο τις δύο τελευταίες ώρες, με τις Δ΄Ε΄ΣΤ΄ τάξεις του σχολείου μας, αναδεικνύει τη σημασία της εκπαίδευσης στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Είναι μια ευκαιρία να ενθαρρυνθούν οι μαθητές να αναπτύξουν κριτική σκέψη και  αυτοσυνείδηση σε σχέση με τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εορταστικής ημέρας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, όπως οι κίνδυνοι της διαδικτυακής επικοινωνίας, η προσωπική ασφάλεια και η προστασία των προσωπικών δεδομένων. Μέσα από δραστηριότητες και συζητήσεις, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες και να μάθουν νέες πρακτικές για την προστασία τους στο διαδίκτυο.

Μέσω παιχνιδιών, παρουσιάσεων και ενδιαφερόντων δραστηριοτήτων, οι μαθητές ενθαρρύνθηκαν να αναγνωρίσουν τις πιθανές απειλές και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους για την αντιμετώπισή τους. Η ημέρα αυτή υπογράμμισε επίσης τη σημασία της συνεργασίας και της υποστήριξης μεταξύ των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων για την ανάπτυξη ενός υγιούς και ασφαλούς διαδικτυακού περιβάλλοντος.

Συνοψίζοντας, η “Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης” αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που ενισχύει την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Μέσω της συνεργασίας και της ενημέρωσης, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου οι μαθητές μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη του διαδικτύου με ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα