Ημερήσια Σχολική εκδρομή του σχολείου μας στη Θεσσαλονίκη!

εψωφυλλο

Η διδακτική επίσκεψη που πραγματοποίησε το σχολείο μας στο Λευκό Πύργο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης  στις 23 Μαΐου ήταν μια εξαιρετική εμπειρία που μας πρόσφερε πλούσια γνώση και αξέχαστες στιγμές.

Ξεκινήσαμε την εκδρομή μας με την επίσκεψη στον Λευκό Πύργο, το εμβληματικό μνημείο της Θεσσαλονίκης. Ο Λευκός Πύργος αποτελεί σύμβολο της πόλης και έχει μια μακρά και ενδιαφέρουσα ιστορία, καθώς χρησιμοποιήθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ως φρούριο, φυλακή και τόπος βασανιστηρίων. Κατά την ξενάγηση μας, μάθαμε για την ιστορία του Πύργου και τη σημασία του για την πόλη. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να ανεβούμε στον επάνω όροφο και να απολαύσουμε την πανοραμική θέα της Θεσσαλονίκης και του Θερμαϊκού Κόλπου.

Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το οποίο φιλοξενεί μια από τις πιο σημαντικές συλλογές αρχαιολογικών ευρημάτων στη Βόρεια Ελλάδα. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα που καλύπτουν διάφορες περιόδους της ιστορίας, από την προϊστορική εποχή μέχρι τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Είδαμε αγάλματα, κοσμήματα, κεραμικά, και άλλα αντικείμενα που μας βοήθησαν να κατανοήσουμε καλύτερα την καθημερινή ζωή και τον πολιτισμό των αρχαίων Μακεδόνων. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά ήταν τα ευρήματα από τον τάφο του Φιλίππου Β’ της Μακεδονίας και οι μακεδονικοί χρυσοί θησαυροί.

Η επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο μας προσέφερε επίσης μια βαθύτερη κατανόηση της ιστορίας και της αρχαιολογίας, καθώς και την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα αντικείμενα που μέχρι τότε είχαμε δει μόνο σε βιβλία. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες, που τους βοήθησαν να συνδυάσουν τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εμπειρία.

Η  διδακτική επίσκεψη στο Λευκό Πύργο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ήταν μια αξέχαστη εμπειρία που ενίσχυσε την αγάπη μας για την ιστορία και τον πολιτισμό

Τέλος, η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας για φαγητό, ξεκούραση και διασκέδαση στο κτήμα Χαϊδευτός, έναν πολυχώρο, δίπλα στην πόλη της Θεσσαλονίκης που διαθέτει γήπεδα βόλεϊ, τένις, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, εσωτερικό και εξωτερικούς παιδότοπους, φουσκωτά παιχνίδια, τραμπολίνα κ.α με το απαραίτητο προσωπικό φύλαξης καθώς και με εκπαιδευτικές – παιδαγωγικές δραστηριότητες.

Οι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο με νέες γνώσεις, εντυπώσεις και εμπειρίες, οι οποίες θα τους συνοδεύουν για πάντα.

 

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα