Η 4η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων-Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

αρχείο λήψης

Η 4η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, καθιερώνεται από φέτος και ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας που αφιερώνεται στην υλοποίηση δράσεων οι οποίες θα βοηθήσουν τους αγαπημένους τετράποδους φίλους μας να ζήσουν καλύτερα και ασφαλέστερα.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον τρόπο που μπορεί κάποιος να υιοθετήσει ένα αδέσποτο, τις προϋποθέσεις για την εγγραφή του μέσα στη πλατφόρμα του gov αλλά και για την ευθύνη και για τις σοβαρές συνέπειες αν κάποιος μετανιώσει και το παρατήσει ή το επιστρέψει. Αυτό όμως που τονίστηκε είναι τα οφέλη και κυρίως την αγάπη που λαμβάνει κανείς από αυτά τα πλασματάκια, την βοήθεια που προσφέρουν σε άτομα ΑΜΕΑ, στην αστυνομία, στην πυροσβεστική και στον στρατό αλλά και τον θεσμό του «emotional dog» που ισχύει στην Αμερική και δυστυχώς όχι ακόμη στην Ελλάδα.

Οι μαθητές έμαθαν για τα διάφορα θέματα που αφορούν την ευημερία των ζώων, τη σημασία της υπεύθυνης φροντίδας, τον σεβασμό και την ευαισθησία για τα ζώα και πως μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της ζωής τους διαμορφώνοντας έτσι μια θετική στάση, ώστε να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες και φιλόζωοι άνθρωποι στο μέλλον.

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα