Ημερίδα και Άσκηση Σεισμού και Πλημμύρας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας

437937158 2093131854582674 4556479638764020111 n

Η ημερίδα άσκησης σεισμού και πλημμύρας που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών σε συνεργασία με τον Δήμο Ηράκλειας στις  18 Απριλίου ημέρα Πέμπτη, αποτέλεσε μια εξαιρετικά επιτυχημένη πρωτοβουλία για την προετοιμασία και την ενημέρωση της τοπικής κοινότητας σε θέματα επείγουσας ανάγκης και ασφάλειας.

Η ημερίδα περιλάμβανε διαλέξεις από ειδικούς σε θέματα σεισμών και πλημμυρών, παρουσιάσεις σχετικών στατιστικών στοιχείων και τρόπους πρόληψης. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν πρακτικές ασκήσεις και δοκιμές σεναρίων καταστροφών, προκειμένου οι συμμετέχοντες και οι μαθητές/τριες να εκπαιδευτούν σε πραγματικές συνθήκες κρίσης.

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών , πολιτών και των εκπαιδευτικών ήταν εξαιρετικά θετική, και η δράση αναδείχθηκε ως μια ευκαιρία για εκπαίδευση, αλλά και για την ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημασία της προετοιμασίας για τέτοιου είδους καταστάσεις.

Στόχος της ημερίδας ήταν να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού, καθώς και να προωθήσει μέτρα ασφάλειας και προληπτικής δράσης. Με βάση την ανταπόκριση και τη συμμετοχή που παρατηρήθηκε, μπορούμε να θεωρήσουμε την ημερίδα ως μια πραγματικά επιτυχημένη πρωτοβουλία που συνέβαλε στην ενίσχυση της ασφάλειας και της προετοιμασίας της κοινότητας σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών.

 

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών 1024x351

2o Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα